Ministrul economiei Ion Ariton a transmis conducerii OMV Petrom dorinta statului roman de a cumpara de la compania petroliera rafinaria Arpechim Pitesti, se arata intr-un comunicat al ministerului. "In acest sens, Gerhard Roiss, presedintele Consiliului de Administratie al OMV Petrom si-a declarat isponibilitatea de a incepe in cel mai scurt timp negocierile cu statul roman", mai precizeaza comunicatul.

Ion Ariton, s-a intalnit, vineri, cu Gerhard Roiss si Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom. Discutiile au vizat derularea unui parteneriat strategic intre statul roman si compania OMV, investitiile pe care Grupul OMV le-a realizat pana acum in Romania, dar si proiectele viitoare de investitii ale Petrom in Romania.

Consiliul de Supraveghere al Petrom a decis in martie 2011inchiderea permanenta a rafinariei Arpechim, dupa ce compania nu a identificat un "cumparator credibil care sa dispuna de expertiza si resursele financiare necesare operarii intr-un mod sustenabil si in siguranta a rafinariei", se arata intr-un comunicat al producatorului de petrol.