Complexul energetic Hunedoara se va privatiza in urma unei majorari de capital

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Marţi, 29 ianuarie 2013, 11:50 Economie | Energie

 documente
(29 Ian 2013) PDF, 104KB
Complexul energetic Hunedoara va fi privatizat prin vanzarea unui pachet de actiuni nou emise prin oferta publica de majorare a capitalului social cu 105% comparativ cu capitalul social existent, se arata intr-un proiect de Hotarare de Guvern privind strategia de privatizare a societatii. Oferta publica primara de actiuni se va derula printr-un intermediar autorizat sa presteze servicii de investitii financiare.

Dupa majorarea de capital, va fi initiata o oferta publica primare de vanzare de actiuni, prin oferirea spre subscriere, prin metode specifice pietei de capital, a intregului pachet de actiuni nou emise.

Complexul Energetic Hunedoara este o societate pe actiuni infiintata in urma fuziunii societatilor Electrocentrale Deva si Electrocentrale Paroseni. Societatea a fost inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului pe 1 noiembrie 2012.

Capitalul social al Societatii Comerciale Complexul Energetic Hunedoara S.A. este de 203.396.080 lei, fiind detinut de statul roman prin Ministerul Economiei in proportie de 100%.

Societatea asigura aproximativ 5% din productia de energie electrica a Romaniei, avand o putere instalata existenta de 1.435 MW, si fiind singurul mare producator de energie electrica din zona de centru si nord-vers a tarii.

In Scrisoarea de Intentie semnata in data de 12 septembrie 2012, in urma discutiilor purtate cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana, se prevede
ca alte companii programate pentru oferirea spre privatizare pana la inceputul anului 2013 sunt: "noul producator de energie Hunedoara, ce va fi creat pana
la finele lunii septembrie 2012 prin fuzionarea centralelor Paroseni si Mintia si a celor patru mine viabile ale CNH (privatizare majoritara)"
De asemenea, Scrisoarea de Intentie prevede pentru Hunedoara semnarea contractului cu consultantul juridic si de tranzactie pentru privatizarea majoritara pana la finele lunii aprilie 2013.

Obiectivele de investitii de maxima urgenta se ridica la aproximativ 84 milioane euro si vizeaza achizitionarea de instalatii de desulfurare a gazelor de ardere aferente Grupului energetic nr. 3 si Grupului energetic nr. 4 din cadrul Centralei Termoelectrice Deva, si asigurarea de capacitati noi de depozitare a zgurii si cenusii pentru Termocentrala Paroseni.


Citeste mai multe despre   
Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

2123 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă