Actionarii Electrica au aprobat un plan anual de investitii de 859,7 milioane de lei

de CP     HotNews.ro
Vineri, 10 iulie 2015, 13:15 Economie | Energie

Actionarii Electrica au aprobat in cadrul unei sedinte AGA din 9 iulie planul anual de investitii consolidat la nivelul Grupului Electrica (CAPEX) aferent exercitiului financiar 2015. Planul anual de investitii este de 859,7 milioane de lei si a fost intocmit tinand cont de strategia de investitii asumata prin Prospectul de Oferta din Oferta Publica Initiala, precum si cu respectarea reglementarilor aplicabile, informeaza Electrica.

Potrivit companiei, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor a fost prezentat planul strategic al Consiliului de Administratie al Electrica pentru perioada 2015-2018, obiectivele prioritare fiind cresterea valorii pe termen lung pentru actionari, precum si imbunatatirea calitatii serviciilor oferite consumatorului final.
Pentru atingerea acestor obiective prioritare, Electrica a stabilit pentru Grup cateva directii strategice: asigurarea unei cresteri economice sustenabile, mentinerea stabilitatii financiare, imbunatatirea eficientei operationale, asigurarea unei forte de munca implicata si calificata, adoptarea celor mai inalte standarde de guvernanta corporativa, gestionarea in mod activ a portofoliului de afaceri.

De asemenea, au fost aprobate limitele generale ale remuneratiei directorilor care au contract de mandat cu Electrica, precum si a altor categorii de personal. Limitele generale propuse sunt aliniate la media castigurilor din companiile similare din sectorul energetic din Romania.

Nu a fost aprobata propunerea facuta de consultanti, in concordanta cu bunele practici din piata, in ceea ce priveste remuneratia membrilor Consiliului de Administratie al Electrica.

Membrii Consiliului de Administratie, impreuna cu managementul Electrica SA, considera ca aprobarea Planului Anual de Investitii pentru anul 2015 si a remuneratiei directorilor executivi (numiti prin mandat de CA) sunt factori cheie care vor consolida evolutia pozitiva a Electrica, contribuind la atingerea obiectivelor sale strategice. Acordul actionarilor cu privire la strategia propusa de Consiliul de Administratie si de managementul Electrica constituie inca un pas important in procesul deja inceput de implementare a unui sistem de crestere a performantelor, inclusiv prin optimizarea structurii organizationale a companiei. Referitor la remuneratia membrilor Consiliului de Administratie al Electrica, actionarii au solicitat amanarea discutiilor pentru urmatoarea AGA.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

1271 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri