Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a cerut membrilor Directoratului companiei, in cadrul unei sedinte desfasurate miercuri, sa-si prezinte demisiile. In caz contrar, la urmatoarea sedinta vor fi demisi, urmand sa fie numit un nou Directorat, au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul companiei. Acestia sunt acuzati de o serie de nereguli, potrivit surselor citate. Interesant este ca vizat ar fi si Klaus Leiders, abia numit director in companie de catre Consiliul de Supraveghere, si care ar fi trebuit sa-si preia mandatul incepand cu 6 august. Aceasta miscare este facuta la doar cateva zile dupa ce unul dintre membrii CS, Valeriu Ivan, si-a prezentat demisia.

Complexul Energetic OlteniaFoto: AGERPRES

Unul dintre membrii Directoratului, Daniel Antonie, a fost trimis zilele trecute in judecata sub control judiciar pentru abuz in serviciu intr-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Craiova al DNA.

Un alt membru, Laurentiu Ciobotarica, fost director general, a fost trimis si el in judecata de DNA Craiova pentru abuz in serviciu, alaturi de alti doi directori, Dorina Jianu si Daniel Antonie.

Actualul director general, Ilie Ionel, este acuzat de legaturi stranse cu fostul director general, Laurentiu Ciurel.

Un alt director, Ovidiu Balacescu, nu are niciun portofoliu.

Alt director, Adrian Mircea Teodorescu, se afla in perioada de preaviz pana la data de 5 august, fiind demis pentru a face loc cetateanului german Klaus Leiders. Despre Klaus Leiders, HotNews.ro a scris ca are un CV controversat. Potrivit unui document obtinut de HotNews.ro, Leiders Klaus este cetatean german, detine o firma necunoscuta in Germania prin care ofera servicii de inginerie, iar din 2013 lucreaza pentru o companie miniera din Rusia. In anii trecuti a lucrat in domeniul minier in mai multe tari, printre care si Coreea de Nord, Kargazstan si China, dar si in Romania pentru o firma de materiale de constructii din Ploiesti si ca manageri in proiecte in domeniul aurului si cuprului. Vezi aici mai multe detalii.

Aceste decizii sunt luate de un Consiliu de Supraveghere interimar. In perioada urmatoare vor fi numiti noi membri in CS, in baza OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa.