Producatorul de energie termica CET Govora a intrat pe profit

de CP     HotNews.ro
Luni, 19 decembrie 2016, 10:31 Economie | Energie

Producatorul de energie termica CET Govora, companie aflata in insolventa, a reusit sa ajunga pe profit, potrivit unui comunicat al Euro Insol, administratorul judiciar al companiei. Potrivit acestuia, la 9 mai 2016 Tribunalul Valcea a deschis procedura insolventei CET Govora ca urmare a deprecierii indicatorilor financiari-contabili: pierderi de 335 milioane lei, datorii de 438 milioane lei, capitaluri proprii negative de 96 milioane lei, disponibil bancar de doar 170 mii lei, cata vreme doar fondul lunar de salarii depasea 10 milioane lei.

"Ca efect al masurilor implementate de administratorul judiciar, constand in principal in: denuntarea si renegocierea a peste 100 contracte care au generat venituri suplimentare de peste 38 miloane lei, in special din cresterea preturilor utilitatilor energetice furnizate catre Oltchim si Uzinele Sodice Govora, reduceri de peste 13 milioane lei din renegocierea preturilor de achizitie la materiale, echipamente, furnituri, servicii, reducerea cu 12 milioane lei a fondului de salarii, (consecinta disponibilizarii a 282 angajati), redefinirea si optimizarea fluxurilor si proceselor de productie, CET Govora a reusit dupa 5 ani sa reintre pe profit. Astfel, de la 2 milioane lei profit inregistrat pe septembrie, urca la 3.4 milioane lei la octombrie si 3.6 milioane lei in noiembrie. Si disponibilul bancar a crescut de la 170 mii lei la 9 mai la 43 milioane lei la 30 noiembrie2016. De la deschiderea insolventei si pana in prezent s-au achitat peste 180 milioane lei datorii comerciale si fiscale curente, creind, astfel, premise favorabile pentru implementarea cu succes a unui plan de reorganizare", a declarat Remus Borza coordonatorul Euro Insol.

Dintre cele 7 termocentrale pe carbune functionale azi in Romania doar CET Govora inregistraza profit. Pierderile cumulate ale CE Hunedoara si CE Oltenia depasesc 2 miliarde lei.


Citeste mai multe despre   
Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

2974 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri