Gicu Iorga, actual secretar general in Ministerul Energiei si fost sef al Vamii Giurgiu, a fost numit in functia de membru provizoriu in consiliul de administratie al Electrica pana la 30 aprilie 2018, potrivit unui raport transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti, scrie News.ro. El o inlocuieste pe Corina Popescu, fost secretar de stat in Ministerul Energiei in guvernul Ciolos, care a fost numita recent membru al directoratului transportatorului national de energie Transelectrica.

"Ca urmare a renuntarii Corinei Popescu la calitatea sa de membru al consiliului de administratie al Electrica (...) consiliul de administratie il numeste pe Gicu Iorga, cetatean roman, in calitate de membru provizoriu al consiliului de administratie, incepand cu data de 1 mai 2017 si pana la data de 30 aprilie 2018 sau pana la data urmatoarei sedinte a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Electrica, oricare dintre aceste date intervine prima", arata raportul companiei.

Surse oficiale au declarat pentru News.ro ca Gicu Iorga urmeaza apoi sa fie propus pentru postul de presedinte al consiliului de administratie al Electrica.

Gicu Iorga este fost sef al Vamii din Giurgiu si fost consilier al prefectului de Giurgiu, Norut Stanisteanu.

Grupul Electrica are 3,67 milioane de clienti si a distribuit aproximativ 17,5 TWh de electricitate in 2016, in crestere cu 2,6% fata de 2015.

In urma listarii companiei la bursa, in 2014, statul nu mai este actionar majoritar, iar in consiliul de administratie mai detine doar trei din sapte locuri. Totusi, statul, prin Ministerul Energiei, ramane cel mai mare actionar, cu o detinere de 48,78%.

Electrica are o valoare de piata de 4,91 miliarde lei (1,09 miliarde euro).