Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), o institutie esentiala care gestioneaza resursele de gaze, petrol si minereuri, are un nou sef: Gigi Dragomir (50 ani), o persoana cu zero experienta in domeniu. Gigi Dragomir este inspector in cadrul Administratiei Judeteane a Finantelor Publice Ilfov. In ultimii ani a participat la concursuri ANAF pentru o serie de posturi, insa le-a picat. Pana sa ajunga inspector fiscal, a lucrat pentru o serie de firme care se ocupa de comertul si distributia de produse alimentare.

SondaFoto: Flickr

Gigi Dragomir a fost numit presedinte la ANRM printr-o decizie a premierului Mihai Tudose, publicata in Monitorul Oficial marti noapte. ANRM e in subordinea Secretariatului General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc, considerat un loial al lui Liviu Dragnea.

In iulie 2016, Gigi Dragomir a participat la un concurs pentru functia de consilier clasa I, in cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti, insa a fost respins. Vezi aici.

De asemenea, in 2013 a participat la un concurs de inspector in cadrul Directei de Combatere a Fraudelor. Vezi aici

Pana in 2014 a lucrat in domeniul comertului cu produse alimentare. A detinut o serie de functii la firme care se ocupau de comertul cu carne (Dunaris Est SRL) si distributie produse alimentare si chimice (Agro JMC SRL, JMC Group SRL, Jordy Impex).

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale gestioneaza nu doar domeniul hidrocarburilor (petrol, gaze), ci si al minereurilor (aur, cupru, plumb, zinc, mangan, fier, sare), precum si resursele de ape minerale.

ANRM se ocupa de aprobarea si emiterea permiselor de prospectiune, licentelor de explorare, licentelor de exploatare, precum si a permise de exploatare. De asemenea, avizeaza activitatile de explorare si exploatare a substantelor minerale utile. Important de mentionat este ca are acces la la datele si informatiile cu privire la resursele minerale romanesti. In plus, organizeaza concursuri publice de oferta pentru concesionarea de activitati miniere.