Consiliul Concurentei analizeaza preluarea de catre OMV Petrom a contractelor de furnizare de combustibil de aviatie ale Eurospeed

de CP     HotNews.ro
Marţi, 28 noiembrie 2017, 12:03 Economie | Energie

Consilul Concurentei analizeaza tranzactia prin care OMV Petrom SA preia contractele de furnizare de combustibil de aviatie incheiate de Eurospeed SRL cu anumite companii aeriene si alte categorii de beneficiari, ce opereaza zboruri pe Aeroportul International Iasi, se arata intr-un comunicat transmis marti presei.

OMV Petrom SA este o companie petroliera care desfasoara, in principal, activitati de explorare si productie de hidrocarburi, vanzare de gaze naturale, rafinare titei, vanzare de produse petroliere, precum si producere si vanzare de electricitate. Compania isi desfasoara activitatea fie direct, fie prin intermediul entitatilor sale afiliate, in Romania, in Kazahstan (doar explorare si productie hidrocarburi) si in Bulgaria, Serbia si Republica Moldova (doar vanzare de produse petroliere).

Eurospeed SRL furnizeaza combustibil de aviatie si presteaza serviciile logistice pentru alimentarea cu combustibil a companiilor aeriene si a altor categorii de beneficiari, ce opereaza zboruri pe Aeroportul International Iasi.

In conformitate cu prevederile Legii Concurentei nr. (21/1996), aceasta operatiune este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei. Ca urmare, Autoritatea de concurenta va evalua concentrarea economica in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea de observatii si puncte de vedere de la companiile terte, referitor la modul in care concentrarea economica ce urmeaza a se realiza afecteaza sau poate afecta concurenta pe piata.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

517 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri