Anton Anton, ministrul energiei, considera ca este un lucru pozitiv liberalizarea pietei energiei. Intrebat cand va avea primele discutii cu ANRE si Consiliul Concurentei depre tarifele din piata, Anton Anton a spus ca ministrul nu se ocupa de preturi. "Ce discutii, cu cine? De ce sa am discutii cu ei legate de preturile din piata? Ce, ministrul face preturile? Nu va suparati, ministrul nu face preturile. Cu ANRE o sa ma intalnesc cand o sa-i vina randul", a spus ministrul.

Anton AntonFoto: cdep.ro

Acesta a mai spus ca nu stie daca si-a schimbat furnizorul energie electrica, in conditiile in care piata s-a liberalizat la 1 ianuarie: "Nu ma ocup eu de chestia asta, se ocupa nevasta-mea. Nu stiu".

In schimb, se bucura ca populatia are posiblitatea sa opteze. "Dragilor, eu ma bucur ca nu mai suntem captivi si ca avem posibilitatea sa optam. Asta este un lucru pe care il consider pozitiv, consider ca furnizorul trebuie sa vina sa ma convinga, sa vedem care e mai bun, cu care schimb contractul. Deci, mie imi convine chestia asta".