Termenul de lansare a fost amanat/Linii de finantare pentru cercetare-inovare in valoare de 560 milioane euro

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Luni, 18 mai 2015, 21:56 Economie | EuROfonduri

Cercetare - inovare
Foto: Comisia Europeana
UPDATE In urma sesizarii EurActiv.ro, Autoritatea pentru Cercetare Stiintifica si Inovare a publicat o erata prin care termenul de lansare a fost amanat cu o luna/ Sapte linii de finantare din Programului Operational Competitivitate 2014-2020 au fost anuntate „discret” numai pe site-ul www.research.ro, depunerea proiectelor fiind anuntata initial pentru 27 mai.

Mediul privat a punctat luni, 18 mai, în articolul publicat de EurActiv.ro, o serie de probleme în procedura de comunicare a programului și de depunere a proiectelor. 

Liniile de finanțare, care însumează circa 560 milioane euro, adică 70% din totalul fondurilor alocate pentru Axa 1 a Programului Competitivitate (POC), au fost anunțate încă de săptămâna trecută, însă doar prin postare pe site-ul Autorității Științifice de Cercetare și Inovare, organism intermediar pentru componentele de cercetare ale programului.

Astfel, au fost publicate: un Ghid unic pentru mai multe secțiuni, informații specifice fiecărei linii de finanțare și trei ordine de ministru semnate de Ministrul Educației și  legate de aprobarea schemelor de ajutor de stat necesare și a Ghidului menționat.

Termenul anunțat pentru startul depunerii proiectelor este 27 mai, termenele limită fiind stabilite, pentru solicitanți, la distanță de numai o lună, în unele cazuri.

Mecanismul stabilit pentru depunerea proiectelor este o combinație între online și offline, mai exact: cererile de finanțare și CV-urile personalului de proiect se vor depune online prin aplicația competitii.research.ro, urmând ca „documentele însoțitoare menționate în Ghid să fie transmise în plic/colet sigilat la adresele Birourile regionale ale DG-OI corespunzătoare regiunii în care implementează proiectul sau îşi desfăşoară activitatea/instituţia solicitantă”.

UPDATE În urma solicitării EurActiv.ro de punct de vedere din partea Ministerului Fondurilor Europene, ANCS a publicat, în seara zilei de luni, 18 mai, o erată pe site în care este publicat un nou termen de lansare, mai târziu cu o lună - adică 27 iunie, și un nou calendar de lansare, adică termene limită modificate pentru depunerea proiectelor.  


Citeste articolul integral pe EurActiv.ro 
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

2145 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi