Consultantii raspund: finantare pentru utilajele de constructii si pentru ingrijirea medicala la domiciliu 

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Luni, 25 februarie 2008, 17:09 Economie | EuROfonduri

Trei probleme din domenii diferite au fost clarificate de consultantul Marian Mocan. Informatiile au fost furnizate ca raspuns la intrebarile cititorilor despre posibilitatile de finantare a utilajelor unei firme de constructii, a activitatilor de ingrijire medicala la domiciliu si a pensiunilor apartinand persoanelor fizice autorizate.

Intrebare: Care sunt sansele ca o firma cu o cifra de afaceri de 265 000 euro/an, cu 4 angajati, fara datorii la stat si fara credite la banca, sa acceseze o finantare europeana in valoare de 240.000 euro necesara cumpararii unor utilaje de constructii.Firma are o vechime de 8 ani, si nu figureaza in CIP la BNR, neavand nici un incident de plata in toti acesti ani (Radu Daniel)

Raspuns: Presupunand ca firma dvs. a inregistrat profit din exploatare in anul 2007 iar investitia se va realiza in mediul urban, puteti sa incercati sa accesati Domeniul de interventie 4.3 "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor" din cadrul Programului Operational Regional.

Puteti obtine o finantare de pana la 200.000 Euro, cu o contributie proprie de minim 10%.
Daca indepliniti criteriile de eligibilitate mentonate in Ghidul Solicitantului, disponibil la pagina web www.inforegio.ro, furnizati toate documentele solicitate si informatiile solicitate in cadrul cererii de finantare si planului de afaceri, sansele de reusita pot fi mari intrucat programul isi propune sa sprijine pana in anul 2015 un numar de 1500 microintreprinderi.

Intrebare: Suntem o societate comerciala care are ca obiect de activitate furnizarea de ingrijiri medicale la domiciliu; firma este platitoare de impozit la venit si este infiintata in decembrie 2006; in anul 2007 am inregistrat profit:

1. Care este programul de finantare care are in componenta sa acest tip de activitate?
2. Firma se afla la Iasi; care sunt datele de contact pentru aceasta locatie de unde putem afla mai multe amanunte referitoare la detaliile programului de finantare recomandat in cazul acestui tip de activitate? (Corina Ungureanu)

Raspuns: Daca, in conformitate cu noul cod CAEN, activitatea desfasurata de dvs. se incadreaza in Sectiunea Q - Sanatate si asistenta sociala, ce cuprinde: 86xx Activitati referitoare la sanatatea umana; 87xx Servicii combinate de ingrijire medicala; 88xx Activitati de asistenta sociala, fara cazare; puteti sa incercati sa accesati Domeniul de interventie 4.3 "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor" din cadrul Programului Operational Regional.

Informatiile despre acest program de finantare sunt disponibile aici.

Intrebare: o persoana fizica autorizata care doreste sa acceseze fonduri nerambursabile prin masura 5.2 POR, pentru a finanta extinderea si modernizarea unei pensiuni turistice, este eligibila?

Raspuns: In conformitate cu Ghidul Solicitantului pentru Domeniul de interventie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice, solicitantii eligibili sunt:
 • Autoritate a administratiei publice locale (APL)
 • Asociatie de dezvoltare intercomunitara (ADI)
 • Intreprindere Mica si Mijlocie (infiintata in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, cu modificarile si completarile ulterioare)
 • Autoritati ale administratiei publice locale intre care exista acorduri sau parteneriate pentru realizarea unor programe de dezvoltare zonala
Prin urmare persoanele fizice autorizate nu sunt solicitanti eligibili pentru acest program de finantare.

Va recomandam, in schimb masura 3.1.3 Incurajarea activitatilor turistice din cadrul FEADR in cazul in care pensiunea dvs. a fost realizata in mediul rural.
Pentru detalii urmariti site-ul web www.apdrp.ro
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
 • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

962 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Adica firmele de constructii sunt eligibile pe POR (Marţi, 26 februarie 2008, 11:37)

  abeba [anonim]

  Nu stiam ca firmele de constructii pot obtine finantare prin POR 4.3 . Cu exceptia celor care fca constructioi de geniu civil. Foarte interesant. Dar de cand a devenit acest domeniu al constructiilor un domeniu care sa aiba nevoie de sprijin de la uniunea europeana. Nu pare ca se descurca si singur???


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi