Sefa Directiei institutii financiare din cadrul BCR, Ramona Ivan, a explicat pentru HotNews.ro - EurActiv.ro ca, in total, banca a co-finantat circa 200 de proiecte aprobate de autoritatile de management pentru obtinerea de fonduri UE. Totusi, potrivit acesteia, liniile de credit cu finantare de la Banca Europeana de Investitii sau BERD sunt mai avantajoase, in multe cazuri, decat fondurile europene.

"O mare parte din proiectele co-finantate au primit credite prin Imprumutul Global Loan de la Banca Europeana de Investitii. Suntem intr-un stadiu foarte avansat de discutii cu BEI pentru un nou imprumut, in valoare de 150 milioane de euro", a spus Ramona Ivan.

BCR are in prezent in portofoliu aproximativ 1440 de proiecte cu finantare europeana, aflate in diferite stadii. Circa 650 dintre acestea sunt aprobate pentru finantare europeana. 500 sunt in evaluare la Autoritatile de management, pentru finantare, iar proximativ 400 urmeaza sa fie depuse in acest an.

Aproximativ 200 proiecte au fost deja aprobate de catre BCR, si alte aproximativ 300 sunt in curs de aprobare. Valoarea acestora este de aproximativ 2,3 miliarde RON.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro.