Ministerul german al Finantelor a cerut marti continuarea procesului de consolidare bugetara si de reforma in Europa pentru o "crestere sanatoasa", intr-un comunicat citat de AFP.

"Acum este vorba de a continua cu coerenta pe linia aleasa a consolidarii (bugetare) si de intarire a cresterii prin reforme", a declarat ministerul, ca reactie la afirmatiile lui Jose Manuel Barroso care puneau sub semnul intrebarii austeritatea excesiva in Europa.

Presedintele Comisiei Europene apreciase luni ca "politicile actuale si-au atins limitele" deoarece trebuie sa aiba "un minim de sustinere politica si sociala".

Or, pentru ministerul german al Finantelor, politica pusa in practica de la inceputul crizei in zona euro, criticata de multi pentru ca ar inabusi cresterea economica, este "deja un succes".

Berlinul recunoaste ca fiecare tara trebuie sa aplice politicile de austeritate in functie de "specific si posibilitati" dar "in respectul angajamentelor izvorate din tratatele europene si din pactul bugetar".