Peste 100 de antreprenori si executivi din companii romanesti si multinationale considera ca, in primul trimestru din 2013, principala provocare la adresa performantei autoritatilor publice din Romania o reprezinta eficienta utilizarii resurselor, potrivit celei de a patra editii a "Barometrului Bunei Guvernari" - cercetare trimestriala pe care Fundatia Romanian Business Leaders o lanseaza astazi, in parteneriat cu GfK Romania. Ministerul Transporturilor este perceput drept cea mai putin eficienta institutie publica (3 din 4 oameni de business semnaleaza lipsa de eficienta). La polul opus, Ministerul Finantelor Publice este vazut drept cel mai eficient, dar perceptia generala este tot negativa (peste jumatate dintre respondenti considera ca rezultatele institutiei la acest criteriu sunt slabe).

La nivelul Guvernului, rezultatul (calculat ca medie a rezultatelor ministerelor evaluate) arata ca doi din trei oameni din business sunt nemultumiti de eficienta folosirii resurselor publice.

Cercetarea a fost realizata in interiorul comunitatii Romanian Business Leaders, in parteneriat cu GfK Romania, in perioada 7-29 mai 2013, pe un esantion de 114 lideri din business.