Proiectul de buget pentru anul viitor nu prevede majorari de salarii pentru primari, dar o astfel de masura poate fi introdusa in Parlament, in timpul dezbaterilor asupra bugetului, prin realocari de fonduri, a declarat premierul Victor Ponta.

"Am fost informat si astazi, la grupurile parlamentare, despre aceasta solicitare. In dezbaterile parlamentare, daca exista anumite amendamente care acopera ambele parti, adica nu doar sa pui niste bani, ci si sa arati de unde ii iei, evident ca Parlamentul este cel care decide, inclusiv pentru alte alocari. Bani suplimentari nu se pot gasi in timpul dezbaterilor parlamentare, dar realocarea este un drept suveran al Parlamentului, iar Guvernul face doar propuneri si, eventual, dupa aceea, isi spune punctul de vedere", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la "Atelierele Viitorului" organizate de PSD ca primarii vor beneficia de salarii mai mari si de schimbarea sistemului de calculare a acestora in functie de numarul de locuitori ai localitatilor, fiind luat in calcul si un spor pentru fonduri europene.

Dragnea a afirmat atunci ca masurile privind salarizarea primarilor sunt cuprinse in proiectul care va modifica Legea administratiei locale.