Fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Gelu Diaconu, aduce acuzatii dure actualei conduceri a ANAF si a Ministerului Finantelor. "Cele doua structuri de control ale ANAF (inspectia fiscala si Antifrauda) au fost practic confiscate de un grup cu vechi stagii de infractionalitate inca nedovedite formal. Sper insa ca organele statului sa-si faca datoria pana nu va fi prea tarziu", scrie Diaconu pe blogul sau.

Fostul sef al Fiscului, demis dupa ce DNA l-a pus sub urmarire penala in Dosarul Partida Romilor - dosar restituit de judecatori catre DNA - critica dur guvernele Grindeanu si Ciolos pentru politica fiscala si modul in care realizeaza colectarea veniturilor la bugetul de stat.

Diaconu atrage atentia in postarea citata ca "aripa populista a PSD" a propus un "buget fantezist", catalogand intentia de introducere a impozitului pe gospodarie "o prostie in stare". In privinta promisei legi a salarizarii unitare a bugetarilor, Diaconu spune ca aceasta va avea "un impact imens pe cheltuielile publice si peticim gaura cu venituri din confiscarea rezervelor de dezvoltare a catorva companii de stat ramase profitabile".