Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar a fost cooptat ca institutie membra a Comitetului National pentru Stabilitate Financiara (CNSF) pentru a consolida cadrul institutional pentru asigurarea stabilitatii financiare din Romania, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. La sedinta de joi, membrii CNSF au analizat si evolutiile sectorului financiar din Romania si ale mediului international, precum si concluziile summit-ului European din data de 26 octombrie si ale intalnirii G-20 din data de 3-4 noiembrie, inclusiv propunerile privind instituirea unei taxe pe tranzactii financiare la nivelul UE.

In cadrul dezbaterilor, a fost subliniat faptul ca sistemul financiar din Romania a ramas stabil in pofida accentuarii crizei datoriilor suverane din zona euro si a semnalelor mixte privind redresarea economica la nivel mondial. Autoritatile romane au continuat sa consolideze mecanismele de actiune, in linie cu angajamentele asumate prin acordurile convenite cu institutiile financiare internationale, in vederea mentinerii stabilitatii financiare.

La intalnire au participat Mugur Isarescu, guvernatorul BNR si presedintele Comitetului National pentru Stabilitate Financiara, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice, Gabriela Anghelache, presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Constantin Buzoianu, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Mircea Oancea, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.