Am ramas 19 milioane de romani, cuprinsi in 7,1 milioane gospodarii, potrivit rezultatelor preliminare ale recensamantului derulat in toamna trecuta. La recensamantul anterior, desfasurat in 2002 numarul populatiei era de 21,68 milioane de locuitori. Ultima oara cand numarul de locuitori ai Romaniei a fost de aproape 19 milioane a fost in 1966. Ce efecte va avea acest lucru in privinta politicilor publice si asupra economiei? Cum trebuie "citite" datele INS si care sunt lectiile pe care acest recensamant le transmite? Intrucat programul de ultim moment al sefului INS face imposibila participarea online, raspunsurile au fost oferite de Ilie Dumitrescu, director INS si sef de cabinet al prof. Voineagu.

Ilie Dumitrescu, dir. INSFoto: Hotnews

Nota Redactiei:

  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
  • Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori.