Unicredit lasa inghetate planurile de extindere ale retelei din Romania, continuand sa se concentreze pe tarile in care economia performeaza si aduce profit, a declarat pentru Bloomberg CEO-ul bancii, Frederico Ghizzoni, cu ocazia instalarii noului presedinte al bancii, Giuseppe Vita. Unicredit opereaza in Romania circa 240 de unitati, iar extinderea fusese amanata inca de anul trecut. Practic, Ghizzoni a confirmat ca orientarea bancii ramane neschimbata, au declarat pentru HotNews.ro oficiali ai institutiei de credit.

Banca a amanat expansiunea si in Ungaria, desi in ianuarie 2011 Unicredit anunta ca va deschide 900 de unitati bancare in urmatorii cinci ani in statele care vor inregistra cel mai ridicat ritm de crestere economica. Planul includea deschiderea a cate 300 de unitati in Romania si Turcia si 120 in Ungaria. Dupa 11 luni, planul a fost revizuit din cauza inrautatirii perspectivelor economice.

"Avand in vedere mediul economic actual, deschiderea a 300 de unitati bancare ar insemna sinucidere. Am pus in asteptare planurile si avem de gand sa reexaminam situatia in urmatorii doi ani. Romania este una din tarile noastre de baza", a declarat oficialul UniCredit referindu-se la Romania, care nu a revenit la ritmul de crestere pe care il astepta.

In Ungaria, "avand in vedere ceea ce face guvernul, nu ar fi intelept" sa ramanem la vechiul plan. Deschiderea de sucursale bancare in Turcia si Rusia va continua conform planului, in cele doua tari urmand a fi deschise cel mult 400 de unitati pana in 2015.