Compania coreeana Hyosung Corporation va demara in perioada imediat urmatoare o investitie de circa 150 milioane USD prin construirea in Romania a unei fabrici de componente anvelope si airbaguri auto, se arata intr-un comunicat al ministerului Economiei. Negocierile au avut loc in 21 si 22 mai, in timpul vizitei ministrului delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, in Coreea de Sud, unde s-a intalnit cu Jaedo Moon, ministrul adjunct pentru afaceri internationale in cadrul Ministerului Economiei si Cunoasterii al Republicii Coreea.

Potrivit lui Isar, tara noastra are un potential de crestere economica de 5% sustenabil in perioada urmatorilor 5 ani, lucru care ofera potentialilor investitori straini confort pentru a-si plasa banii in Romania.

Comitetul de cooperare industriala romano-coreean s-a finalizat prin semnarea a doua documente: Protocolul celei de a 6-a reuniuni a Comitetului de cooperare industriala dintre Romania si Republica Coreea si Memorandumul de Intelegere privind intarirea cooperarii intre cele doua ministere din cele doua tari in domeniul exploatarii resurselor naturale, se mai arata in comunicatul MECMA.

In marja Comitetului de cooperare industriala bilaterala, ministrul roman delegat pentru Mediul de Afaceri a avut intalniri cu conducerile unor mari companii sud coreene care au demarat sau intentioneaza sa initieze proiecte de investitii sau cooperare in Romania: Sand Geun Han, vicepresedinte al Korea National Oil Corporation (KNOC); Koang Ho Woo, Vicepresedinte Korea South East Power Corporation (KOSEP); Baek Sik Noh, Vicepresedinte Korea Hydro Nuclear Power Corporation (KHNP).

Demnitarul roman a avut discutii si cu Hyun Kun Shin, Vicepresedinte executiv al Korea Gas Corporation (KOGAS), prilej cu care au fost prezentate atat posibilitatile de cooperare din acest sector cat si cele oferite de viitoarea listare la Bursa de Valori Bucuresti a unor companii care activeaza in acest domeniu.

Ministrul Isar a avut, de asemenea, o intalnire cu Dong Ik Lee, vicepresedinte (CIO) al Korea Investment Corporation. Cu aceasta ocazie, au fost prezentate prioritatile pe termen scurt ale actualului executiv de la Bucuresti, precum si oportunitatile bursiere din Romania si modalitatile prin care institutia coreeana ar putea sa se implice in crearea unor instrumente eficiente de sustinere a procesului de internationalizare a firmelor romanesti, prin crearea unor mecanisme de sustinere (de genul fonduri de investitii sau de risc).