Reprezentantii Condmag, una dintre companiile amendate recent de Consiliul Concurentei ( firmei i s-a aplicat o amenda de 1 milion de euro) pentru intelegeri privind participarea cu oferte trucate a transmis vineri ca deocamndata nu a primit nimic oficial. "Pe site-ul Consiliului Concurentei a aparut in dupa amiaza zilei de 01.11.2012 un comunicat de presa cu privire la sanctionarea societatii noastre. In momentul primirii deciziei si motivelor care au stat la baza acesteia, societatea noasta va comunica un punct de vedere oficial", transmit oficialii Condmag.

Consiliul Concurentei a sanctionat patru companii cu o amenda in valoare totala de 25.464.865 lei (aproximativ 5,6 milioane euro) pentru trucarea a doua licitatii organizate de S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. Medias. Sanctiunile au fost aplicate in cadrul investigatiei privind o posibila intelegere intre companii de a participa cu oferte trucate la licitatiile organizate de Transgaz SA in perioada 2009 - 2011, in vederea atribuirii unor contracte de racorduri de gaze naturale.

"Avem dovezi ca aceste companii s-au inteles asupra continutului ofertelor pe care urmau sa le prezinte la licitatii, schimband informatii comerciale sensibile. Intelegerile de trucare a licitatiilor, reprezinta una dintre cele mai grave restrictionari ale concurentei si conduc la achizitionarea, de catre autoritatea contractanta, a unor lucrari mai scumpe. In acest caz am colaborat cu DIICOT, care ne-a furnizat indiciile necesare pentru a declansa investigatia", a declarat domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.