"In 2014, este posibila o crestere de 2,5 - 3%. Cred ca, in ceea ce priveste potentialul pe termen mediu si lung al Romaniei, nu este irealist sa se spere ca se va atinge o crestere de 5%. In niciun caz anul acesta sau in 2015, dar, pe termen mediu, Romania va avea nevoie de o crestere economica din ce in ce mai ridicata", a spus miercuri Philippe Lhotte, Presedintele Director General al BRD-GSG in cadrul unei conferinte de presa care a marcat 15 ani de prezenta in Romania. Lhotte a mai vorbit miercuri despre relatia bancher-client, admitand ca inainte de izbucnirea crizei au existat banci care au "ajutat" la supraindatorarea clientilor. "Trebuie sa avem grija sa nu avem clienti supraindatorati. Exista cazuri in care, daca un client cere 10.000 de euro, sa-l intrebam daca nu cumva ii ajung 5.000 de euro'', a mai spus Lhotte.

Philippe Lhotte, Presedinte Director General al BRDFoto: Hotnews

El sustine ca este usor sa acuzi bancile pentru criza financiara, dar nu doar ele sunt vinovate.

''Adevarat, criza a fost generata in SUA, de banci care nu au avut un comportament ireprosabil. Si in Europa au fost asemenea cazuri'', sustine Lhotte.

Seful BRD crede ca in ciuda revolutiei digitale, relatia dintre bancher si client se bazeaza pe incredere si ea nu va putea fi in totalitate inlocuita de intalnirea directa a clientului cu bancherul.

''Cu ajutorul tehnologiei, clientii fac de la distanta operatiunile simple, cum ar fi platile de facturi sau viramentele bancare. Insa, la deciziile importante, ei vor avea mereu nevoie de consiliere, de o relatie reala cu bancherul. Nu cred in agentiile bancare in care nu sunt oameni, ci doar masini si roboti'', a afirmat Lhotte.

BRD aniverseaza in 2014 15 ani de cand a fost cumparata de Societe Generale, iar banca franceza aniverseaza 150 de ani de la infiintare.