Ati auzit de Countrywide Financial, nu? Cea mai mare companie de imprumuturi imobiliare din Statele Unite, cu mari probleme in perioada recenta. Anul trecut se tranzactiona la 40 de dolari, iar acum, in primele zile ale lui 2008, a scazut pana sub 5 dolari pe actiune. Nimic nu parea sa o impiedice de la faliment dar iata ca, din nou, Bank of America are o interventie salvatoare, apreciaza Liviu Moldovan pe blogul sau.

Conform Reuters, surse din industrie au declarat ca Bank of America este in discutii serioase pentru preluarea Countrywide Financial. Urmarea nu este greu de ghicit: cotatia CFC a “tasnit” pur si simplu de la 5,5 dolari pe actiune la peste 8,8 dolari in numai cateva minute si a inchis sesiunea curenta in crestere cu 51,37% la 7,75 dolari Graficul cotatiei Countrywide Financial al sesiunilor recente.

Sigur, pana la aceasta ora niciuna dintre parti nu a facut vreun comentariu oficial dar, la fel ca in multe alte dati, piata a mers pe principiul “nu iese fum fara foc”. Pana aici, nimic neobisnuit. Stim deja ca Bank of America a mai cumparat, in luna august a anului trecut, actiuni preferentiale CFC in valoare de 2 miliarde de dolari (puteti citi detalii aici ).

Ideea interesanta este: doreste intr-adevar BoA sa cumpere CFC pentru a-si consolida pozitia de leader pe piata de ipoteci sau este numai o “gogoasa” aruncata in piata, doar pentru a-si salva, cat de cat, investitia facuta acum 5 luni?

Comenteaza subiectul pe blogul lui Moldovan.