Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Bugetul consolidat a avut un excedent de 0,2% din PIB, in primele patru luni din 2008

de Dragos Comache     HotNews.ro
Marţi, 3 iunie 2008, 13:55 Economie | Finanţe & Bănci

Bugetul general consolidat a inregistrat in primele patru luni ale acestui an un excedent de 1,07 miliarde de lei, echivalentul a 0,2% din produsul intern brut (PIB), potrivit datelor publicate de Ministerului Economiei si Finantelor. Excedentul bugetar a urcat fata de primele trei luni din 2008, cand s-a situat la 0,02% din PIB.

In primele patru luni, veniturile bugetului general consolidat au insumat 55,84 miliarde de lei, in timp ce cheltuielile au cumulat 54,77 miliarde de lei. Ponderea veniturilor in produsul intern brut a fost de 12,7%, iar cea a cheltuielilor de 12,4%.

Principalele venituri colectate la bugetul consolidat au fost contributiile sociale (15,20 miliarde de lei), taxa pe valoarea adaugata (13,5 miliarde de lei), impozitele pe profit, venit si castiguri de capital (11,72 miliarde de lei).

Cele mai mari cheltuieli s-au realizat pentru asistenta sociala (16,68 miliarde de lei), cheltuielile de personal (11,33 miliarde de lei), cele pentru bunuri si servicii (9,24 miliarde lei) si cheltuielile de capital (5,71 miliarde de lei).

PIB-ul luat in calcul la executia bugetara a fost in suma de 440 miliarde de lei.

In 2007, deficitul bugetului general consolidat a fost de 9,44 miliarde lei, reprezentand 2,42% din PIB. Pentru 2008, deficitul programat este de 2,4% din PIB.

Bugetul general consolidat mai cuprinde alaturi de cele cinci bugete principale (bugetul de stat, bugetul de asigurari sociale, bugetul de somaj, fondul unic de sanatate, bugetele locale) bugetul AVAS, bugetul activitatilor din privatizare, bugetul activitatilor finantate integral din venituri proprii, fondurile externe nerambursabile, creditele institutiilor publice, bugetul Trezoreriei, bugetul Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

189 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă