Efectele zvonurilor care au circulat saptamana trecuta cu privire la stabilitatea financiara a Bancii Transilvania sunt nesemnificative, a anuntat luni, Robert C. Rekkers, directorul general al institutiei de credit. Acesta a reafirmat ca Banca Transilvania este o institutie solida, cu o solvabilitate ridicata si lichiditate buna.

"Saptamana trecuta au existat zvonuri lansate impotriva Bancii Transilvania. Informatiile au circulat pe mai multe suporturi: mail, sms, telefon. Am anuntat, bineinteles, BNR si autoritatile. Efectele acestor informatii nefondate au fost nesemnificative. Suntem o banca solida, cu un portofoliu de credite de calitate, solvabilitate ridicata si lichiditate buna", a declarat Robert C. Rekkers.

Declaratia directorului general al Bancii Transilvania vine dupa ce, tot luni, Mugur Isarescu a declarat ca atacul informational din ultimele zile asupra acestei banci seamana cu cel din 2000 asupra BCR. Guvernatorul BNR a precizat ca sunt foarte solide din punct de vedere al capitalului si al lichiditatii, detinand o pozitie privilegiata in acest moment.

Isarescu a mai spus ca a solicitat masuri impotriva celor care raspandesc astfel de zvonuri. "Personal, voi cere masuri dintre cele mai drastice pentru cei care au raspindit zvonuri false despre banci", a declarat Mugur Isarescu.