"Utilizarea unui elicopter de catre angajatii Raiffeisen este permisa doar in situatii exceptionale, pentru anumite intalniri de afaceri", se arata intr-un mesaj aparent ciudat, trimis de presedintele CA al Raiffeisen Bank, Franz Marty, tuturor filialelor RZB din lume.

Mesajul, citat de cotidianul elvetian Le Temps, este de fapt o tragere publica de urechi a sefului Raiffeisen Elvetia, Pierin Vincenz, care duce o viata opulenta, in ciuda crizei financiare, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

Salariul lui Vincenz este cuprins intre 2-3 milioane de euro, fara prime si bonusuri, mult peste ceea ce au alti sefi de banca de marime comparabila din Elvetia.

El foloseste ca mijloc de transport un elicopter, chiar si pentru banala deplasare de acasa la serviciu. Daca, de pilda, are de facut o deplasare mai lunga, utilizeaza un avion privat in care isi duce si amicii (cum a facut la euro 2008 ), totul pe banii bancii, desigur.

Auzind in ce lux traieste, sefii din Centrala Raiffeisen au promis sa ia masuri, mai ales ca banca isi asuma un mesaj in care invita la cumpatare si prudenta in aceasta perioada.

Comenteaza pe Dan Popa's weblog.