Un bancher avea o mata. Plictisit si enervat ca nu-i aducea niciun profit, se gandeste s-o dea in leasing, in rate, prin credit, oricum, numai sa scape de ea. Apare un client, ii da milionul de lei cerut de bancher, ia mata si pleaca. Dupa o saptamana, moare mata. Clientul se duce la bancher si ii spune “Frate, ti-a crapat mata. Cred ca era bolnava. Da-mi banii inapoi, ca mi-ai vandut un produs defect.”

Bancherul nu mai avea insa banii. “Stimate client, banii dumneavoastra au fost investiti in diverse produse financiare derivate, care sa imi aduca un randament pe care mata nu mi l-ar fi adus niciodata. Imi pare sincer rau, contractul nu–mi permite rambursarea banilor”, zice sec, bancherul. Nervos, clientul il ameninta cu judecata. Bancherul cedeaza si ii da banii inapoi. “Dar vreau si mata mea inapoi”, zice bancherul. “Bine, dar e moarta!”, incearca sa protesteze clientul. “Dom`ne, ti`am dat banii, imi vreau animalul!”, se da capos bancherul. A doua zi, clientul ii duce intr`o plasa trupul matzei si il preda fostului stapan.

Saptamana trecuta, cei doi se reintalnesc.

Ce`ai facut cu matza?, il intreaba clientul. “Bani, ce sa fac?”, ii raspunde bancherul. Si ii si explica. Am luat matza si am organizat un mare spectacol pe stadion, cu titlul “Executie de matze”. Am vandut 1000 de bilete a cate un leu, asa ca mi`am scos suta de lei (milionul vechi), si am facut si profit. Nimeni n`a observat ca impuscam o matza deja moarta!’

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.