Guvernul ar putea discuta in sedinta de astazi, 24 iunie, proiectul privind salarizarea unica in sectorul bugetar. La ora actuala inca se mai lucreaza la grila de salarizare, fapt pentru care este posibila amanarea raspunderii in Parlament. Initial, premierul Emil Boc a cerut ca proiectul sa fie finalizat pana pe 20 iunie, pentru a putea sa intre in Parlament pana pe 30 iunie.

In ciuda deselor intalniri ale grupului de lucru, proiectul de lege nu a fost finalizat, existand inca unele divergente care trebuie rezolvate. Una dintre probleme este ca Ministerul Justitiei nu a reusit sa faca propuneri pentru grila unica astfel incat sa se incadreze in parametrii conveniti cu Ministerul Muncii. Aceste propuneri nu respecta ierarhia convenita in cadrul negocierilor cu toate partile implicate.

De asemenea, este posibil ca salariul minim pe economie sa nu mai fie considerat reper in stabilirea grilei de salarizare unica. Coeficientul 1 ar putea reprezenta o suma fixa. Acest lucru ar insemna sa se produca modificari importante in grila.