Allianz-Tiriac Asigurari a lansat, miercuri, o polita de asigurare medicala pentru calatorii in strainatate valabila pe o perioada fixa de un an, a carei prima anuala de baza este de 59 lei. Polita acopera riscurile asigurate pentru toate calatoriile in strainatate, de pana la 25 de zile fiecare, efectuate in perioada de valabilitate a politei, indiferent de numarul lor.

Polita se adreseaza in primul rand – dar nu exclusiv - persoanelor care se deplaseaza frecvent in strainatate in interes de serviciu sau pentru afaceri, dar acoperirile ei opereaza pe parcursul perioadei de valabilitate de 12 luni pentru orice tip de calatorii in strainatate, inclusiv pentru cele in interes personal.

Prima de asigurare poate fi achitata fie de angajator in beneficiul angajatilor care calatoresc, fie de catre persoanele asigurate. Pentru planul de asigurare standard, care include toate tarile, cu exceptia SUA, Canada si Romania sau tara de rezidenta a asiguratului, prima anuala de baza per persoana este de 59 lei (pentru persoane cu varsta cuprinsa intre 18-60 ani), putand fi mai mica in functie de numarul de persoane care formeaza grupul asigurat.

Polita asigura indemnizatii pentru cheltuielile medicale efectuate ca urmare a unei afectiuni acute sau accident suferite de asigurat pe perioada de valabiliate a politei, precum si cheltuieli de repatriere. Cheltuielile medicale se refera la tratamentul ambulatoriu al asiguratului, spitalizare, interventii chirurgicale de urgenta, tratamente stomatologice de urgenta, transportul efectuat de serviciile de ambulanta si cheltuielile cu medicamente si materiale sanitare prescrise de medic.

Suma asigurata prin aceasta polita este de 30.000 de euro pentru cheltuieli medicale si 7.000 de euro pentru cheltuieli de repatriere, per persoana asigurata, indiferent daca polita este incheiata individual sau pentru un grup. Compania partenera a Allianz-Tiriac Asigurari care, in cazul producerii unuia dintre riscurile asigurate, ofera asistenta clientilor in afara tarii este Mondial Assistance.

Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in primul trimestru din acest an venituri din prime brute subscrise de 351,3 milioane lei, in scadere cu 4,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.