American International Group Inc (AIG), asiguratorul salvat de la faliment de catre guvernul american, a raportat vineri primul profit din ultimele sapte trimestre, datorita reducerii pierderilor din investitii, relateaza Bloomberg, potrivit NewsIn. Profitul net inregistrat in al doilea trimestru s-a ridicat la 1,82 miliarde dolari, sau 2,30 dolari pe actiune, fata de pierderea de 5,36 miliarde dolari din perioada similara a anului trecut.

Rezultatul ar putea elimina o parte din presiunea existenta asupra lui Robert Benmosche, al cincilea director executiv al AIG din 2005. Fostul sef al MetLife Inc., care il va inlocui pe Edward Liddy in cursul saptamanii viitoare, va trebui sa imparta AIG pentru a plati datorii in valoare de 182,5 miliarde dolari.

AIG a afisat pierderi de 100 miliarde dolari din cauza activitatii de pe piata imobiliara in ultimele sase trimestre. Guvernul Statelor Unite a intervenit de trei ori pentru salvarea asiguratorului in fata pierderilor ipotecare, eforturile insumand 180 miliarde dolari. In schimbul ajutoarelor, guvernul a preluat o participatie de 80% la AIG.

In primul trimestru din acest an, AIG a inregistrat pierderi de 4,35 miliarde dolari, dupa ce, in ultimul trimestru din 2008 afisase cele mai mari pierderi din istoria corporatista, de 61,7 miliarde dolari.