Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu prezinta, joi, Raportul trimestrial asupra inflatiei. Documentul - care a fost analizat si aprobat, marti, in Consiliul de Administratie al BNR - este asteptat cu mare interes de mediul de afaceri, in contextul aprecierii leului, reducerii dobanzii cheie la 6,25% si a prognozelor negative asupra inflatiei la nivel mondial. De asemenea, se asteapta ca Mugur Isarescu sa se refere si la masurile de pastrare a stabilitatii monetare si de incurajare a creditelor.

Dupa cum se arata intr-un comunicat dat publicitatii de BNR, "analiza evolutiei indicatorilor macroeconomici releva continuarea procesului de dezinflatie si a dinamicii anuale ascendente a exporturilor, precum si mentinerea deficitului de cont curent la niveluri sustenabile. In acelasi timp, se constata persistenta atat a deficitului de cerere agregata, cat si a scaderii in termeni anuali a creditului acordat sectorului privat".

In document se mai arata ca rata anuala a inflatiei a coborat la nivelul de 4,2% in luna martie de la 4,47% in luna februarie.