Decizia UBS de a reduce cu 5% numarul angajatilor duce la peste 40.000 numarul locurilor de munca taiate de bancile europene in ultima luna, ca urmare a scaderii veniturilor din tranzactionare pe fondul agravarii crizei datoriilor suverane, potrivit Bloomberg.

Acest anunt vine dupa o serie de decizii similare din partea HSBC Holdings, care a anuntat la 1 august ca va renunta la 30.000 angajati, Barclays, care reduce numarul locurilor de munca cu 3.000, si Royal Bank of Scotland, care va elimina 2.000 de posturi. Totodata, Credit Group din Elvetia (CSGN) a anuntat in data de 28 iulie ca va disponibiliza 2.000 de angajati.

"Este o baie de sange si ma astept ca lucrurile sa se inrautateasca. Nu cred ca multi dintre cei care si-au pierdut slujbele vor fi reangajati. Indiferent de cat de bun este cineva, nimeni nu vrea sa vorbeasca despre angajari. Va fi foarte dificil in urmatorii doi sau trei ani", a declarat Jonathan Evans, presedintele executiv la Sammons Associates din Londra.

De la inceputul acestui an, bancile europene au renuntat la circa 67.000 de posturi, aproximativ 50.000 dintre acestea fiind in cadrul bancilor britanice. In aceeasi perioada bancile din Statele Unite au disponibilizat 10.500 de angajati.