Sony era pana acum trei-patru ani unul dintre cele mai prezente nume pe piata smartphone-urilor fiind renumita pentru camerele foto si pentru bateriile cu autonomie mare. Compania a iesit foarte mult din peisaj de atunci, insa acum incearca o reintrare cu doua noi modele: XZ1 cu ecran de 5,2 inci si XZ1 Compact cu ecran de 4,6 inci. Cu cele doua smartphone-uri pot fi realizate scanari 3D pentru diverse lucruri, existand patru moduri de scanare; scanarea capului, scanarea fetei, scanarea alimentelor si scanare a unei forme libere.

Sony Xperia XZ1 CompactFoto: Sony

Xperia XZ1 are ecan de 5,2 inci, 4 GB RAM, procesor Snapdragon 835 si camera foto de 19 MP. Cea mai mare parte dintre specificatii se mentin si la modelul Compact care insa dispune de ecran de 4,6 inci, adresandu-se celor care resping ecranele mari prezente pe aproape toate modelele.

Functia cu care Sony spera sa iasa in fata este scanarea 3D.

"3D Creator este algoritmul marca Sony, pentru scanarea rapida si usoara a obiectelor 3D. In premiera, puteti scana obiecte in 3D cu smartphone-ul, intr-un minut, utilizand cele patru moduri de scanare; scanarea capului, scanarea fetei, scanarea alimentelor si scanare a unei forme libere. Fiecare mod are propriile indicatii de utilizare si aveti la dispozitie diverse optiuni cu care va puteti juca dupa ce terminati de scanat obiectul", spune compania. Imaginea poate fi chiar "tiparita" de catre cei care au imprimanta 3D.

La XZ1 Compact spatiul intern de stocare este de 32 GB, iar rezolutia ecranului este de 720 x 1280 pixeli (~319 ppi. Telefonul cantareste 140 de grame.

XZ1 are 155 de grame, iar ecranul dispune de o rezolutie 1080 x 1920 pixeli, 424 ppi. Memoria interna este de 64 GB, iar camera de pe fata este de 13 MP.

Ambele telefoane au baterie de 2.700 mAh si vor veni cu noul Android Oreo.

Modelele Xperia XZ1 si Xperia XZ1 Compact sunt disponibile la nivel global, in luna septembrie 2017;