Facebook, reteaua sociala intens criticata pentru modul in care a gestionat continutul postat de utilizatori, a ajuns la o intelegere cu autoritatile americane si promite ca va respecta dreptul la viata privata a utilizatorilor. Facebook admite ca a facut greseli mari in trecut, insa promite ca va fi mai transparenta in ceea ce priveste modul de utilizare a datelor userilor si adauga ca le da acestora mai mult control asupra informatiilor postate. In plus, Facebook a fost de acord ca in urmatoarele doua decenii sa fie auditata din doi in doi ani pentru verificarea practicilor legate de modul in care continutul este gestionat.

Autoritatea americana Federal Trade Comission a spus ca de acum doi ani, cand Facebook a schimbat regulile de gestionaere a informatiilor postate de utilizatori, o serie de postari au devenit vizibile pentru multi utilizatori sau au devenit publice fara ca cei care le-au creat sa fie de acord cu acest lucru in prealabil. FTC a spus ca Facebook a incalcat in repetate randuri regulile de confidentialitate, dar a anuntat acum ca a ajuns la o intelegere amiabila cu Facebook care s-a angajat sa repare o buna parte dintre greselile pentru care a fost criticata.

FTC a anuntat ca intelegerea reprezinta un castig si ca Facebook s-a angajat sa nu incalce politicile de confidentialitate si sa ceara acordul userilor pentru diverse partajari de informatii. O victorie importanta tine si de faptul ca Facebook a acceptat sa fie auditata de companii independente din doi in doi ani pentru viitoarele doua decenii pe subiectul respectarii vietii private a utilizatorilor.

Mark Zuckerberg a admis, intr-o lunga postare in care anunta si intelegerea cu FTC, ca Facebook a facut o serie de greseli serioase in legatura cu gestionarea informatiilor sensibile, insa a aparat strategia companiei si a spus ca gradul de transparenta va creste. El a mai spus ca, per total, numarul lucrurilor bune realizate de Facebook le depaseste net pe pe cele negative.