​Facebook va incepe pe 18 mai tranzactionarea actiunilor la bursa Nasdaq intr-una dintre cele mai asteptate listari ale ultimilor ani, spun surse citate de AllThingsDigital si Wall Street Journal. Primul pas este initierea, incepand cu 7 mai, a unor traditionale discutii cu posibili investitori privind perspectivele companiei. Cea mai mare retea sociala a depasit in martie pragul de 900 de milioane de utilizatori pe plan mondial.

Facebook se va lista la Nasdaq unde va figura sub indicativul FB. Pana atunci, pe 7 mai incepe un roadshow, traditionale discutii pe care managerii unei companii gata de listare le poarta cu posibili investititori legat de viitorul companiei. Acest roadshow dureaza una - doua saptamani si, daca totul merge bine, tranzactionarea va incepe pe 18 mai.

Facebook a depus in februarie actele pentru intrarea pe bursa, iar IPO-ul din care se doreste strangerea a cinci miliarde dolari este cel mai asteptat din ultimii ani.

Compania si-a anuntat recent si rezultatele financiare pentru Q1 2012, cifra de afaceri fiind de 1,06 miliarde dolari, iar profitul de 205 milioane dolari. Fata de primul trimestru din 2011 vanzarile au crescut cu 45%, iar profitul a scazut cu 12%, insa ceea ce ingrijoreaza analistii este practic evolutia comparativ cu ultimul trimestru din 2011. In Q1 2012 veniturile au fost cu 7% mai mici iar profitul cu 32% diminuat, evolutie caracterizata ca "dezastruoasa" de un analist citat de Guardian.