Consiliul de administratie al Yahoo! a infiintat o comisie speciala care sa ancheteze cum a fost posibil ca in CV-ul lui Scott Thompson, CEO al companiei din ianuarie, sa apara o diploma de informatica pe care acesta nu a obtinut-o. In plus, Patti Hart, membru al consiliului de administratie implicat in angajarea lui Thompson, a decis sa se retraga din functie.

Thompson scria in CV ca a obtinut diploma de licenta in contabilitate si informatica (computer science) la Stonehill College, o universitate catolica din Boston.

Thompson a preluat in ianuarie functia de CEO al Yahoo! si atunci si-a adaugat in CV si informatia falsa legata de o diploma de licenta in informatica. Minciuna a iesit la iveala dupa ce seful fondului de investitii Third Point care detine 6% din capitalul Yahoo! a trimis o scrisoare board-ului Yahoo!

Yahoo! admite ca este o problema grava si a creat o comisie speciala care sa ancheteze de ce calificarile universitare trecute in CV nu coincid cu realitatea si in ce circumstante au aparut inexactitatile.

Yahoo! mai spune ca aceasta comisie va actiona in regim de urgenta si a angajat si cateva cabinete de avocatura care sa ajute investigatia.

In mijlocul acestui scandal, Patti Hart, membru al boarde-ului Yahoo! care a avut un rol crucial in angajarea noului CEO, a anuntat ca demisioneaza, fiind a sasea persoana din board-ul de conducere care pleaca de la venirea lui Thompson. Hart a spus ca se retrage pentru a se putea ocupa de rolul de CEO la o alta companie, insa este foarte posibil sa existe o legatura cu scandalul legat de seful Yahoo!.