Furnizorul german de solutii IT SAP va cumpara reteaua de e-commerce pentru business Ariba in schimbul a 4,3 miliarde dolari intr-o tranzactie care reflecta concurenta dura dintre SAP si Oracle, scrie Reuters. Ariba are 2.600 de angajati si a obtinut venituri de peste 400 milioane dolari in 2011.

SAP a oferit 45 dolari/actiune pentru Ariba, cu 20% peste pretul de inchidere de luni, iar board-ul companiei americane a aprobat tranzactia care ar trebui perfectata pana la final de august daca totul merge bine.

Ariba isi are sediul in orasul Sunnyvale din Silicon Valley unde au fost fondate companii celebre precum Yahoo! si AMD. A fost infiintata in 1996, a intrat pe bursa in 1999 iar la un moment de "boom" capitalizarea sa atinsese un nivel enorm de 40 miliarde dolari, noteaza Financial Times.

Acum, compania preluata de SAP are 2.600 de angajati, veniturile au fost de 444 milioane dolari in 2011, iar printre clientii deserviti se numara corporatii precum Walt Disney, Deutsche Bank si ExxonMobil.

Achizitia inteteste lupta SAP cu rivalul Oracle care a facut de asemenea preluari semnificative si in cateva cazuri cele doua mari grupuri s-au luptat "la cutite" pentru cumpararea aceleiasi companii.