​Google a anuntatca in urmatoarele saptamani va permite userilor sa vizualizeze portiuni din hartile serviciului Maps si fara conexiune la internet, lucru extrem de util pentru cei care sunt in strainatate si nu vor sa plateasca costisitoarele conexiuni de date. Inca din 2010 aparusera in presa zvonuri despre aceste noutati, insa Google le confirma. Compania a mai anuntat si noi tipuri de harti 3D care sa dea userilor de telefoane inteligente impresia ca zboara cu un elicopter peste peisajul urban.

"De acum nu mai aveti nevoie de traditionalele harti de hartie", au spus cei de la Google la un eveniment din San Francisco unde s-a anuntat faptul ca Google Maps va functiona si offline.

Practic, userii de Android vor putea salva o bucatica dintr-o harta pe care vor putea naviga si dupa intreruperea conexiunii la internet. Functia va fi utila pentru calatoriile cu metroul unde nu exista mereu conexiune, dar mai ales pentru calatorii in strainatate unde tarifele de roaming sunt extrem de mari la partea de transfer de date.

Trebuie spus ca vor putea fi salvate doar anumite portiuni din harta si nu intreg continutul Maps va fi disponibil offline. Schimbarile vor fi transpuse in realitate in cateva saptamani.

Google a anuntat si o imbunatatire a tehnicilor de cartografiere, astfel incat pentru userii de smartphone vor fi disponibile harti 3D de inalta rezolutie care vor ajunge pana la final de an sa acopere arii metropolitane cu un total de 300 de milioane de locuitori.