Cei care au dorit si au si reusit sa puna mana pe ochelarii Google Glass de 1.500 de dolari bucata au pus online primele filmulete facute cu cel mai ravnit gadget al momentului. Au camera de 5 MP si pot filma la 720p, iar oamenii au pus pe YouTube cele mai diverse scene, de la karting pana la cantatul la vioara. Totusi, sunt locuri unde ochelarii au fost interzisi, iar un grup numit "Stop the Cyborgs" avertizeaza ca nu vom mai avea niciun fel de intimitate cand oricine va putea filma "in draci" cu acesti ochelari.

Google GlassFoto: Google

Viata pare ca un joc pe calculator cu Google Glass, dispozitiv care i-a innebunit pe fanii tehnologiei si care a ajuns la primii oameni din afara celor la Google, la cativa carora suma de 1.500 de dolari nu li s-a parut cu totul exagerata. Acum nu se mai pot face inscrieri pentru a cumpara Glass, iar Google spune ca a fost "coplesita de cereri.

Google interzice insa celor care au cumparat Glass sa ii vanda si avertizeaza ca acei ochelari ce vor fi instrainati contra cost vor fi automat dezactivati. Totusi, Google permite ca ochelarii sa fie facuti cadou, insa cel care ii primeste trebuie sa-si faca un cont Google Wallet pentru a-i folosi.

Un posesor de Glass care nu a stiut ca nu are voie sa ii vanda i-a pus pe eBay - si pana sa ii retraga - fiindca nu voia sa aiba probleme cu Google - ofertele trecusera chiar si de 90.000 de dolari.

Evident ca acesti ochelari au suparat multa lume si in locuri precum cluburile de strip-tease au fost interzisi pentru ca oameni care nu doresc sa fie filmati, sa nu ajunga pe YouTube.

Acesti ochelari computerizati ridica multe semne de intrebare, iar un grup numit "Stop the Cyborgs" avertizeaza ca nu vom mai avea niciun fel de intimitate cand oricine va putea filma fara ca altii sa il vada.

Ochelarii Google Glass au un ecran integrat de 640ᅢ360 de pixeli, ¬echivalent cu un monitor HD de 25 de inci vazut de la 2,5 metri¬ si folosesc o tehnologie de transmitere a sunetului prin vibratii ale oaselor capului, conform primelor specificatii puse la dispozitie de compania din Mountain View.

Noul gadget integreaza o camera de 5 megapixeli capabila sa inregistreze clipuri video HD 720p, spatiul de stocare este de 16 GB, iar bateria ar trebui sa tina o zi de utilizare.

Incarcarea ochelarilor se face prin intermediul oricarui cablu cu mufa microUSB, iar conectarea la internet se face fie prin WiFi, fie prin Bluetooth si orice telefon compatibil. Legatura cu smartphone-urile este mentinuta printr-o aplicatie numita MyGlass, care in acest moment este disponibila pentru telefoanele cu Android 4.0.3 sau mai nou. O conexiune cu un smartphone va permite utilizarea functiilor GPS si de mesagerie text

Iata filmulete facute de cativa posesori: