WhatsApp, aplicatia de mesagerie instant cumparata cu 16 miliarde dolari de Facebook, va introduce si apeluri gratuite de voce in al doilea trimestru, a anuntat CEO-ul Jan Koum la Mobile World Congres Barcelona.

WhatsApp permite in prezent trimiterea de scurte mesaje audio inregistrate, insa din al doilea trimestru utilizatorii de smartphone-uri Apple si Android vor putea apela audio precum la Viber. Aceasta optiune va fi disponibila mai tarziu si pentru BlackBerry si Windows Phone.

"Am crescut in URSS, aveam o singura linie telefonica, insa multi dintre vecini nu aveau si a devenit o resursa pe care tot blocul o folosea. Oamenii veneau, bateau la usa si ne rugau sa-i lasam sa-si sune rudele din alt oras", spune Jan Koum care s-a nascut intr-un sat de langa Kiev in 1976.

"Adaugam si voce la WhatsApp, asa ca oamenii pot fi mereu in legatura cu prietenii si rudele, oriunde s-ar afla", spune Koum care precizeaza ca WhatsApp are in prezent 465 de milioane de utilizatori.

Koum a adaugat ca apeluri vocale sunt optimizate penreu a functiona la fel de eficient precum mesajele clasice si sa consume foarte putine resurse de trafic.