Oficial american, avertisment la Bucuresti impotriva nationalismului economic: Vedem cum se ridica in toata lumea un val de protectionism si nationalism digital / Limba romana este a doua cea mai raspandita la Microsoft
Bruce Andrews a mai spus ca "Romania este in prima linie a amenintarii crescande a cyber-criminalitatii in aceasta regiune. In prima jumatate a anului 2014, autoritatile romane au raportat 54.000 alerte, dupa ce in tot anul 2013 fusesera raportate 44.000 alerte".
Oficialul american, care conduce o misiune comerciala la care participa gigantii americani din IT, a facut apologia solutiilor tehnologice furnizate de companiile din SUA: "Cred ca una dintre cele mai bune metode prin care putem ajuta Romania sa-si protejeze infrastructura critica de invazii ostile este prin intermediul tehnologiilor inovatoare furnizate de companiile americane de top din IT".
Adjunctul Secretarului pentru Comert al SUA a remarcat si contributia unor companii romanesti in industria de IT, dand ca exemplu BitDefender. De asemenea, el a elogiat expertiza romanilor in industria IT&C: "Limba romana este a doua cea mai raspandita limba in birourile Microsoft din toata lumea, dupa limba engleza. Datorita combinatiei intre sofisticarea tehnica si abilitatile lingvistice ale romanilor, giganti americani din IT precum IBM, Hewlett-Packard si Oracle si-au construit in Romania cartierele regionale", a spus Bruce Andrews.
Summitul este organizat de Ministerul pentru Societatea Informationala, Departamentul Comertului al SUA si Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti. Evenimentul dureaza trei zile si se desfasoara la Palatul Parlamentului.
La evenimentul care incepe luni sunt invitate 17 state din Europa Centrala si de Sud-Est pentru a-si prezenta "politicile in domeniul securitatii cibernetice", a aborda "tematici precum amenintarile si vulnerabilitatile cibernetice" si a identifica "oportunitati pentru colaborare internationala si regionala".
La summit vor participa companii si oficiali guvernamentali, specialisti in domeniul securitatii cibernetice din mediul public si privat din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii si Romania.
In aceeasi perioada, Departamentul Comertului al SUA si Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti deruleaza la Bucuresti o misiune comerciala pentru a prezenta cele mai noi solutii pe care companiile americane le pot oferi in acest domeniu. Printre companiile americane prezente se numara giganti ai IT-ului mondial precum Cisco Systems, Hewlett Packard, IBM, Lockheed Martin, Microsoft, Oracle.

Scandalurile care au marcat la tot pasul scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS
Adevarul depinde de echipa. Daca ne referim strict la echipa RAV, atunci da.
Datorita USA astazi mai toti stim ENGLEZA fie ca am invatat la scoala, fie ca am invatat cand ne uitam la filme sau ascultand muzica.
Geaba s-a straduit UE sa ne faca sa folosim pe computer or ordinateur - . limbajul numai in ro ...
Ca sa dau un exemplu, introducerea telefoniei mobile in 1997 la noi a fost o eroare, aparatele fiind mari grele si foarte scumpe, neaccesibile decit celor cu bani. Prin 1999 se ajunsese in situatii cind desi traiai de la o luna la alta iti trebuia mobil, si munceai un an pentru el, deoarece altfel nu puteai sa fi gasit repede de diversi sefi care renuntau la serviciile tale in favoarea unuia cu mobil. Mult mai bine ar fi fost sa fie introduse celularele prin 2002 - 2003 cind devenisera relativ accesibile.
Citat: "Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comert al SUA, a avertizat la Bucuresti ca pe plan global "se ridica un val de protectionism si nationalism digital prin care guvernele creaza legi si politici in favoarea industriilor nationale", fapt ce duce la "limitarea cresterii economice prin limitarea accesului cetatenilor si afacerilor la cele mai bune tehnologii din lume"."
Sa limitam acesul la internet. Tu ai acces la internet asa ca ai un avantaj. Altii dupa ce ca sunt saraci nu ai nici acces la internet ceea ce e un dezavantaj si mai mare. Le e si mai greu sa gaseasca loc de munca si sa concureze cu tine care ai totul la un click distanta. Deci pana nu o sa aiba toti internet si calculatorul pe care sa il acceseze propun ca cineva sa iti interzica si TIE sa ai acest acces. SI sa iti ia calculatorul ala care practic cu o asemenea masura devine contrabanda ilegala. Poate si in pic de bataie mai dumitrica baiatule, ca sa iti vina putina minte la cap.
Si apropo, sa iti limiteze si accesul la buda in casa pana cand nu iti permit toti buda in casa. Sau macar 90%. Pana una alta in Romania nu s-a ajuns la nivelul asta deci te invit sa-ti faci treaba prin fundul curtii si sa ne mai cauti.
De unde pana unde mai dumitrica trebuie sa folosesc eu abacul sa-mi fac treaba pentru ca tu esti prea amarat sa-ti cumperi un calculator?
Nu ai vrea sa imi limitezi si inteligenta pana cand fraierici ca tine ajung sa se simta competitivi?
Windows cu "Démarrer"...
elp... (pentru cunoscatori... F1... sau help)
Încearcă să intri pe Internet doar cu un calculator inventat în China. Și cu sistem de operare chinezesc.
http://thediplomat.com/2014/10/american-protectionism-threatens-us-china-trade/
dincolo de zambetul asta siret, ia uite care i problema lui:
"...impotriva nationalismului economic...". s-a inventat un nou termen "RAU", care este musai sa nu fie "cool": nationalism economic.
pe scurt, industria noasta este zero barat, taranii mor de foame, desi au produse foarte bune, dar noi trebuie sa cumparam totul de peste hotare, pentru ca nationalsimul economic nu este cool, este un rau comparabil cu terorismul.
unde vede asta nationalism economic? Ins cantacuzino falimentat, resursele de subsol vandute pe te miri ce la vestici. ce mai putem proteja in Romania? castravetii si rosiile....atat ne a mai ramas
De asemenea nu inseamna ca profita de coruptia oamenilor politici cand obtin autorizatii de "forare" (si nu numai) pt inceperea exploatarilor (la fel ca in America) fara acordul comunitatilor locale.
Si inca una, BECHTEL !
Respectul pentru limba română se dovedește și prin scrierea cu diacritice. Dacă putem înțelege că se scrie fără diacritice pe forumuri (nu toți au tastatură românească), lipsa diacriticelor în articolele din presa online este de neînțeles ori este semn de superficialitate, lipsă de respect pentru cititori, adică pentru limbă. Probabil e considerată un aspect cu totul secundar?
Degeaba e româna a doua, a treia sau a patra limbă la Microsoft ...
Turcia si Serbia au trecut la grafia latina.
Si limbile evolueaza... Poate ca in 2065 diacriticele vor fi istorie. Nu ca ar fi rau sau bine dar este cat se poate de posibil...
imi place ca pune problema ca si cum ar vorbi cu prostii:
"Limba romana este a doua cea mai raspandita la Microsoft". in traducere, nu va folositi produsele autohtone, folositi le pe ale noastre, ca o sa va angajam sa munciti pentru noi. nu este profitabil sa incerci sa fii propriul tau angajator producand bunuri competitive? macar am putea incerca...
daca tot vorbim de Microsoft, ce ma deranjeaza este ca Microsoft a dat spagile, a creeat coruptie si in dosarele penale se vorbeste numai "limba romana", de parca americanii nici usturoi n au mancat si nici gura nu le miroase. cand o sa vad americani arestati in dosarele Microsoft si Bechtel, atunci am sa l cred ca USA nu si protejeaza industria.
pe scurt, s-au pregatit niste bani de cheltuiala (miliarde), suntem capabili sa i gestionam producand produse autohtone performante - avem specialisti IT buni - si lui Andrews ii este teama ca nu cheltuim banii cumparand produsele lui. ca sa intelegem de ce ne "apara" el de "nationalismul economic". dintr o data ne duce grija.
2.4 miliarde de euro...se pregateste o noua afacere "Bechtel"?
[1]. http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-20113560-sorin-encutescu-secretar-stat-ministerul-economiei-investitiile-totale-comunicatii-putea-ajunga-2-4-miliarde-euro-romania.htm
comparatia ta nu are niciun substrat.
dupa ce ati devalizat economia romaneasca cu presiunile voastre la adresa guvernului, acum dati lectii de deontologie economica.
au venit ustriecii si s'au plans la sultan si acum te bagi in seama.
Mita ”Microsoft” din România a venit dinspre Fujitsu-Siemens, pentru că în Germania companiile dau mită și nu pățesc nimic. Șmenurile românilor între ei nu sunt responsabilitatea Statelor Unite.
Microsoft USA a acordat un discount perfect legal, pe care românii nu l-au acordat mai departe, au perceput prețul întreg și diferența au dat-o mită. Iar Claudiu Iordache și Dinu Pescariu nu sunt acuzați de nimic, asta fiind justiția din RO.