Facebook a anuntat o noua tehnologie care le va permite sa depisteze mai usor videoclipurile piratate si sa fie mai prompti in eliminarea acestora de pe reteaua sociala.

Sistemul care compara fisierele video le va permite creatorilor de continut sa verifice daca au fost "jefuiti". Sistemul a fost dezvoltat in urma unui an cu mari cresteri al numarului de videoclipuri publicate pe reteaua de socializare. Chiar Facebook si-a incurajat cei 1,5 miliarde de utiliatori sa-si incarce filmuletele direct pe site.

Solutia este raspunsul la plangerile utilizatorilor cu privire la "freebooting", o practica prin care terte parti fura continut video de undeva si il publica apoi pe Facebook. Cel mai rau este cand acestea stang un numar foarte mare de vizualizari. Este o problema serioasa pentru creatorii de continut, iar ca dovada este cazul unui producator caruia i s-a furat videoclipul de catre un tabloid din Marea Britanie si publicat apoi pe Facebook, strangand astfel 18 milioane de vizualizari.

"Nu este corect pentru cei care lucreaza din greu ca sa creeze videoclipuri impresionante", au declarat cei de la Facebook intr-o publicare de pe blogul companiei. Acestia au adaugat: "Ne dorim ca cei care creaza videoclipuri sa primeasca aprecierile pe care le merita."

Cititi integral in Playtech.ro