​Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a fost prezent la un tribunal federal din Dallas si a negat ca tehnologia ce a stat la baza dispozitivului de realitate virtuala Oculus Rift ar fi fost furata de la o alta companie. Zuckerberg s-a contrat cu avocatul ZeniMax Media, compania care a dat Facebook in judecata.

HotNews.roFoto: Hotnews

Compania de jocuri video ZeniMax Media Inc a dat Oculus in judecata in 2014, acuzand-o ca a furat proprietatea intelectuala pentru a dezvolta dispozitivul Oculus Rift.

Facebook a cumparat Oculus in 2014 si instanta vrea sa afle ce stia in acel moment seful retelei sociale despre acuzatiile aduse companiei pentru care a dat doua miliarde dolari. Zuckerberg a spus la Dallas ca achizitia a costat cu un miliard de dolari in plus (700 milioane dolari pentru a pastra angajatii si 300 milioane dolari bonusuri pentru obiective atinse).

Zuckerberg a avut un schimb de replici cu Tony Sammi, avocatul companiei care a dat Oculus in judecata si care cere daune de doua miliarde dolari.

Zuckerberg a spus ca in momentul in care Facebook a cumparat Oculus, tehnologia nu era nici macar complet formata. "Daca faci imbuntatiri unei tehnologii nu inseamna ca este a ta", l-a contrat avocatul. Daca imi furi bicicleta si apoi o vopsesti si ii pui claxon nu inseamna ca devine bicicleta ta".

"NU", a raspuns seful Facebook, adaugand ca "este eronata ideea cum ca tehnologia Oculus a fost dezvoltata de altcineva".

Zuckerberg a fost intrebat si daca stia in momentul achizitiei ca exista acesta problema de proprietate intelectuale, iar el a negat.

"Se intampla des ca atunci cand se anunta o tranzactie mare sa apara brusc oameni care sustin ca detin o parte din acel deal", spune Zuckerberg.

Sursa: Telegraph