Twitter a anunțat că va începe teste concrete cu butonul care va permite editarea postărilor și este de așteptat ca el să poată fi folosit de toți userii, însă va mai dura până la acel moment. Este una dintre cele mai mari schimbări la Twitter după cea din 2017, când postările au putut avea maxim 280 de caractere, față de 140.

TwitterFoto: Christian Bertrand, Dreamstime.com

Tweet-urile vor putea fi modificate de câteva ori în primele 30 de minute de după postarea inițială și postările vor fi clar marcate, pentru a se vedea clar că un tweet a fost modificat. Va exista și o istorie clară a tuturor modificărilor, pentru a se vedea clar ce s-a schimbat față de prima variantă.

Foarte mulți useri au cerut de-a lungul anilor crearea unui „edit button”, dar oficiali ai companiei au spus că nu este cazul, fiindcă un astfel de buton ar putea fi folosit pentru a modifica sensul unui tweet care a devenit viral.

Funcționalitatea „Edit Tweet" este testată deja de angajații Twitter și va fi disponibilă în câteva săptămâni abonaților Twitter Blue. Twitter Blue este un serviciu disponibil în doar câteva țări: SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă.

Compania spune că, la fel ca la introducerea altor schimbări, și la butonul de Edit testarea se face pe un public restrâns, astfel încât diversele probleme detectate să fie găsite și rezolvate până când butonul va fi disponibil pentru toți cei 237 milioane de utilizatori.

Surse: AFP, New York Times, The Verge

Sursa foto: Dreamstime.com