Odata cu instalarea pluginului de captcha, numarul de comentarii de spam continand tot soiul de linkuri spre site-uri debile a scazut spre zero. Zic “spre zero” si nu “la zero” pentru ca sunt inca oameni foarte determinati care doresc musai sa-si publice linkurile pe blogul meu (si probabil pe inca alte cateva zeci/sute de alte bloguri si forumuri).

De exemplu, continui sa primesc trackback-uri (un soi de comentarii care ma anunta ca articolele mele au fost citate pe alte site-uri) trimise de pe “publicatiile online” de mare angajament catavencu.com, cotidianul.com, jurnalul.com, curentul.com. Acestea nu au nici o legatura cu publicatiile omonime din Romania, dupa cum nici tariceanu.com nu are legatura cu omul politic avand acest nume.

Exista totusi cateva puncte comune intre toate acestea:

* domeniile gazduiesc bloguri pe platforma Wordpress

* nu au continut original, totul este adus automat din feed-uri RSS si “imbracat” in linkuri si reclame

* este vorba asadar de niste sploguri (”spam blogs”)

* toate domeniile sunt inregistrate pe GoDaddy de dl. Nicu Postolache (initiator al fundatiei “Ariceanu Trust” care poseda domeniul tariceanu.com)

* Nicu Postolache se ocupa cu afaceri pe Internet si comercializare de nume “suculente” de domenii - a avut deja probleme in trecut, de exemplu in 2000 cand a trebuit sa cedeze domeniul radio-shack.com proprietarilor de drept

* mai nou s-a apucat de reciclat continut din Internetul romanesc

Sincer, afacerile dumnealui cu domenii ma lasa rece. Am doar rugamintea sa nu mai spameze cu trackback-uri blogurile linkate de Hotnews.

Comenteaza pe Netuality.