Grupul Microsoft este dispus sa reia negocierile pentru preluarea partiala sau integrala a Yahoo!, dar numai in cazul in care conducerea companiei de servicii de Internet va fi schimbata, la adunarea generala a actionarilor programata pentru 1 august, transmite Reuters.

Microsoft, care s-a retras in luna mai de la negocierile de preluare a Yahoo!, pentru care a oferit 47,5 miliarde de dolari, a precizat ca ar reveni imediat la discutii, daca va fi aleasa o noua conducere a acesteia.

Omul de afaceri Carl Icahn, actionar important al Yahoo! care sustine schimbarea componentei conducerii, a aratat, luni, intr-o scrisoare adresata actionarilor, ca a vorbit de mai multe ori cu directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, saptamana trecuta.

"Steve mi-a aratat foarte clar ca, daca va fi ales un nou consiliu de conducere, ar fi interesat sa discute o tranzactie majora cu Yahoo!, fie achizitia operatiunilor din domeniul serviciilor de cautare, fie preluarea integrala a companiei", a spus Icahn.

Microsoft a anuntat ca discutarea detaliilor, precum pretul de preluare, este prematura.

Ultima oferta facuta de Microsoft pentru preluarea Yahoo! a fost de 33 de dolari pe actiune, dar conducerea acesteia a cerut 37 de dolari.

Informatiile au dus la cresterea cotatiei titlurilor Yahoo! cu peste 10%, respectiv 2,22 dolari pe unitate, la 23,57 dolari pe unitate, in prima parte a tranzactiilor la bursa Nasdaq.

Actiunile Microsoft au urcat cu 29 de centi, la 26,27 dolari pe unitate.

Sursa: Mediafax