Google se afla in negocieri avansate pentru cumpararea site-ului social de continut Digg, anunta blogul TechCrunch care a mai scris in repetate randuri despre subiect. Sursele citate de blog spun ca nu e 100% sigur ca cele doua companii vor bate palma, insa daca o vor face va fi pentru circa 200 de milioane de dolari.

TechCrunch scrie ca in ultimele sase saptamani negocierile s-au intensificat, iar cele doua companii ar fi semnat si o scrisoare de intentie prin care Digg intra sub umbrela Google News, pentru circa 200 milioane dolari.

Blogul mai scrie ca vor mai trece probabil cateva saptamani pana la semnarea intelegerii, insa punctele principale au fost convenite. Totusi, nu e exclus ca discutiile sa esueze. Microsoft, care se aratase interesata de Digg, ar fi, se pare, dispusa sa faca si ea o oferta, insa mai mica decat cea a Google.

Majoritatea veniturilor Digg vin dintr-un acord de publicitate semnat pe trei ani cu Microsoft, acord care ar fi stopat de o intelegere cu Google.

Digg este un site social al carui continut este creat de utilizatori. User-ul pune pe site texte sau link-uri, iar ceilalti voteaza, iar daca se aduna suficiente voturi, continutul postat de utilizator ajunge pe prima pagina. Site-ul functioneaza din 2004.