Apple a vandut aproape 7 milioane de terminale iPhone in trimestrul trei, depasind pentru prima oara la vanzari compania RIM, producatorul Blackberry, noteaza Globe and Mail. Trimestrul incheiat in septembrie a fost unul dintre cele mai bune din istoria companiei, vanzarile computerelor Macintosh au atins un nivel record, iar pentru iPod a fost cel mai bun trimestru, daca le excludem pe cele care includ sarbatorile.

Apple a vandut in intervalul iulie - septembrie 6,9 milioane iPhone, in timp ce Research in Motion a vandut 6,1 milioane terminale in aceeasi perioada. Vanzarile au fost ajutate de lansarea iPhone 3G la 11 iulie, telefon care se vinde in 51 de tari, iar in noua luni si-a gasit 13 milioane de clienti, cu mult peste prognoza de 10 milioane pentru tot anul.

Din momentul lansarii, la jumatatea lui 2007, s-au vandut 17 milioane de iPhone-uri, dar pe aceeasi perioada RIM este in avantaj clar, cu 23 de milioane de terminale vandute.

Apple a raportat venituri de 7,9 miliarde dolari și un profit trimestrial net de 1,14 miliarde dolari, in trimestrul trecut. Aceste rezultate sunt de comparat cu venituri de 6,22 miliarde dolari și un profit trimestrial net de 904 milioane dolari inregistrate in trimestrul corespunzator al anului trecut.

Intre iulie si septembrie, Apple a livrat 2.6 milioane de calculatoare Macintosh, in crestere cu 21% in numar de unitati si in crestere cu 17% in venituri fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a vandut 11 milioane de playere iPod, o crestere cu 8% a numarului de unitati si cu 3% in venituri fata de trimestrul trei al anului trecut.