Gigantul japonez Sony a anuntat miercuri ca va incepe sa comercializeze, incepand din 2010, televizoare cu imagini tridimensionale (3D), tehnologie rezervata in prezent doar salilor de cinema, relateaza AFP.

Grupul, care isi propune "sa aduca in casele oamenilor tehnologia 3D", va produce televizoare din gama Bravia compatibile cu imaginile in trei dimensiuni. Anuntul a fost facut in marja targului de electronica IFA de la Berlin, care isi va deschide portile pentru marele public in 4 septembrie.

Sony intentioneaza sa compatibilizeze cu tehnologia 3D si alte produse precum consola PlayStation 3, laptopurile VAIO si DVD player-ele Blu-Ray.

Pentru a urmari imaginile in trei dimensiuni, utilizatorul va trebui sa poarte o pereche de ochelari speciali, lentilele fiind dotate cu obturatoare care se deschid si se inchid alternativ, in sincronizare cu imaginile, pentru a crea impresia de profunzime.

Grupul japonez a precizat ca a contribuit masiv la dezvoltarea tehnologiei 3D in industria cinematografica, numarul ecranelor 3D urmand sa ajunga pana la sfarsitul anului, la nivel mondial, la 7.000.

Sony nu este singurul mare producator angajat in dezvoltarea tehnologiei 3D, in conditiile in care grupurile Panasonic si Hyundai au investit si ele in proiecte similare.

Producatorii trebuie insa sa cada de acord asupra unui format unic al imaginilor in 3D, ceea ce ar putea fi dificil, avand in vedere recenta confruntare legata de formatele HD-DVD si Blu-Ray.