Foxconn, cel mai mare producator mondial de electronice, vrea sa investeasca in urmatorii ani 12 miliarde dolari pentru constructia de fabrici in Brazilia, a declarat Dilma Rousseff, presedintele tarii sud-americane. Investitiile ar trebui sa se realizeze in urmatorii cinci - sase ani, dar in prezent s-a creat un grup de lucru care sa studieze propunerea, scrie AFP. Foxconn asambleaza iPhone, iPad si alte gadget-uri de top, iar numarul angajatilor din China se va apropia de un milion anul acesta. Despre Foxcoon s-a scris mult anul trecut din cauza ca 13 angajati s-au sinucis, posibil si din cauza conditiilor grele de munca.

Dilma Rousseff, care este presedinte al Braziliei din ianuarie, a declarat intr-o vizita in China ca gigantul IT Foxconn si-a exprimat interesul de a investi aproximativ 12 milioane euro in urmatorii cinci - sase ani. Brazilia a constituit un grup de lucru care sa studieze propunerea Foxconn, companie care pana acum nu a comentat informatiile.

In timpul acestei vizite in China s-au incheiat mai multe acorduri de afaceri si, spre exemplu, doua linii aeriene chineze vor cumpara avioane braziliene in valoare de 1,4 miliarde dolari.

Foxconn produce terminale de top pentru companii precum Apple, Sony si Nokia si va ajunge la aproape un milion de angajati in China anul acesta. Foxconn a fost in centrul unui imens scandal anul trecut cand 13 angajati s-au sinucis, se pare din cauza conditiilor grele de munca. Compania a marit de cateva ori salariile, insa cauta relocarea unor linii de productie in zone unde costul cu forta de munca este mai mic.